Lezing Jorien Timmers

Jorien Timmers, oorspronkelijk uit Lunteren, gaat met een milieuvriendelijk busje van Californië naar Patagonië reizen en zal, zoals dat heet ‘Zero waste’ gaan leven. Onderweg is haar doel zoveel mogelijk bewustwording te creëren op het gebied van milieukwesties als ‘Plastic vervuiling’. Ze gaat dit doen door scholen en culturele centra te bezoeken en zal daar aan de hand van films, presentaties en workshops mensen inspireren en te laten zien dat wij zélf de verandering kunnen zijn die wij willen zien in de wereld.

Deels is dit project al in volle gang. Jorien is net terug van 2,5 jaar buitenland. Tijdens het laatste jaar is ze begonnen met de uitwerking van alle ideeën die al lange tijd in haar hoofd zaten. In Argentinië is ze begonnen met het bezoeken van scholen en ook in Spanje heeft ze er al een aantal ‘lezingen’ opzitten. Op dit moment is ze in Nederland waar ze een paar maanden blijft om haar presentaties en bezoeken aan scholen voort te zetten, zo is ze niet lang geleden bij haar voormalige basisschool ‘De Triangel’ op bezoek geweest met haar project en zal ze binnenkort naar ‘De Rots’ in Ede gaan. Ze zal deze tijd in Nederland ook druk bezig zijn met het zoeken van sponsoren.

Kortom, Jorien heeft een hoop te vertellen en dat komt ze doen op maandagavond 18 juni in de Muldersschuur. Ze zal praten over de problemen die veroorzaakt worden door plastic maar ook zal ze met praktische oplossingen komen en ons vertellen hoe zij zelf leeft zonder plastic.

Iedereen is welkom vanaf 20.15 en de lezing is van 20.30 tot 21.30 uur, aan de Roskammersteeg 5 te Lunteren. Een vrijwillige bijdrage aan het project zal erg op prijs worden gesteld