Inloop ochtenden 2019

MULDERSSCHUUR  zomerkoffie inloopochtenden 2019

U weet het waarschijnlijk wel: Het hele jaar door kunnen  senioren op dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur terecht in de Muldersschuur voor een praatje, een spelletje of zomaar een ontmoeting met een dorpsgenoot. Initiatiefnemers hiervan zijn Stichting de Vluchtheuvel en de PCOB.

Tijdens de zomer worden er op zes dinsdagen extra activiteiten georganiseerd. Er zullen verschillende sprekers komen en er wordt u een traktatie aangeboden door de Lunterse middenstand. Het kan zijn een koekje bij de koffie of een hartige versnapering bij een glaasje sap.

We hopen natuurlijk dat u weer met velen komt.

Het volgende staat op het programma:

Dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in de Muldersschuur aan de Roskammersteeg 5 te Lunteren.

Uitgezonderd 16 juli dan starten we  in het Meestershuis, bij de Oude Kerk  aan de  Dorpsstraat 34 te Lunteren.

Voorafgaand aan elke activiteit vanaf 10.00 uur  inloop met koffie en iets lekkers, aangeboden door de  Lunterse Middenstand.

16 juli  2019

We beginnen met koffie in het Meesterhuis naast de Oude Kerk. Daarna zal  Arie van Alphen ons in de kerk vertellen over de historie van de Oude Kerk te Lunteren. Rond kwart over elf kunnen we luisteren naar de verschillende klanken van het orgel dat bespeelt wordt door organist Geerling Schipper samen met Geeske Telgen op de fluit. 11.30  Afsluiting met ijs van Portofino.

23 juli 2019  Angeline van de Kraats , Sport Service Ede,  over veiligheid in huis en valpreventie.

30 juli 2019 vertelt Gert Koesveld, aan de hand van  foto’s, over  de geschiedenis van Lunteren

6 augustus 2019  komt dr Eric Mulder, conservator van Natura Docet Wonderryck Twente een lezing geven met als titel : Pinguins in Gelderland? Vanaf de zuidpool naar Nederland; over de geologische geschiedenis van Oost Nederland.

13 augustus 2019 laten  we ons door Marianne en Joost Versteeg  verrassen met reisverhalen.

20 augustus 2019 komt Jaap Bonhof. Hij is taxateur en op deze koffieochtend kunt u één klein ‘antiek’ voorwerp meenemen en hij zal u vertellen of het kunst of kitsch is en er een waarde aan toekennen.