Rugzak actie

Alle lunterse scholen: een Rugzak.

Alle Lunterse scholen doen mee aan de actie rugzak voor een asielzoekerskind vanuit de Vluchtheuvel. De Bron, de Sprong, de Triangel ,de Wegwijzer, Nederwoud , de Ruitenbeek school, en de school met de Bijbel in de Valk. ondersteunen allen deze bijzondere actie. De actie houdt in dat kinderen iets van hun eigen speelgoed aan asielzoekerskinderen geven. De Vluchtheuvel sponsort de rugzakjes zelf; de kinderen vullen ze.

Een asielzoekerskind in Nederland leeft in moeilijke omstandigheden. De angst voor de oorlog is vervangen door onzekerheid voor de toekomst. Het leven op het asielzoekerscentrum (azc) is niet makkelijk. Vlak voor de kerstvakantie zullen kinderen op minimaal 14 azc’s in Nederland een rugtasje ontvangen met speelgoed en schrijfwaren. Voor de actie werkt De Vluchtheuvel samen met stichting Gave (www.gave.nl ). Gave verzorgt het transport, de aflevering en de verdeling in de azc’s.

De scholen komen via een roulatie systeem per jaar aan de beurt. Dit jaar gaat de Triangel 170 rugzakjes vullen. Om de komende jaren zoveel mogelijk scholen te laten meedoen zijn sponsoren van harte welkom, laat De Vluchtheuvel weten. Met alle basisscholen uit Lunteren dragen wij deze actie een warm hart toe en tegelijk zal voor veel kinderen deze actie ook een leermoment kunnen zijn.